Statens Institut for Folkesundhed lavede i 2017 i samarbejde med Sundhedsstyrelsen en undersøgelse om stress hos børn og voksne.
Vidste du, at 36,3% af alle unge kvinder mellem 16-24 år føler sig stressede, mens det samme gør sig gældende for 18,2% af de unge mænd mellem 16-24 år? (Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, 2017)
Det er en bekymrende udvikling, at så mange unge mennesker har en hverdag med stress, hvilket unægteligt går ud over deres evne til indlæring og fordybelse.
Børn og unge er i dag underlagt et højt fagligt pres med hyppige karakterbedømmelser, tests og tårnhøje adgangskriterier til landets uddannelser, som kræver, at de unge konstant må være et skridt foran. Der er dog også et stigende socialt pres blandt de unge, som dikterer, hvordan man bør leve sit liv. En rapport fra Center for Skoleforskning konkluderede sidste sommer, at næsten hvert fjerde barn i folkeskolen mistrives i en grad, så de har behov for særlig støtte. Her var tale om adfærdsproblemer, indlæringsvanskeligheder, ADHD og syns- og høreproblemer. Langt de fleste var drenge (Kilde: Folkeskolen.dk)
Læs mere her om stress hos børn og unge på de to links nedenunder:
https://www.forebygstress.dk/stress_i_tal_statistikker.htm
https://www.folkeskolen.dk/649099/langt-flere-boern-er-stressede-og-deprimerede?fbclid=IwAR2ERyJirwb9l9aSNo2ZtdLmgp9bZSXVMwXw3BMmYkyfLzDlWCeR3Z5orJw
Mental sundhed hos unge:
https://www.sst.dk/da/Viden/Mental-sundhed/Mental-sundhed-blandt-boern-og-unge/Tal-og-fakta
Du kan også læse artiklen her, om hvad Danmarks Lærerforening mener, der skal gøres ved manglende trivsel hos unge:
https://www.dlf.org/dlf-mener/praestationskultur-og-trivsel-i-folkeskolen